FOOD DESIGN z KUBĄ KORCZAKIEM - DRÓB DZIKI I HODOWLANY

16.04.2016, 16:00-20:00

Chef Korczak wraca do Wrocławia z kolejną serią szalonych kulinarnych spotkań. W tym roku będziecie Państwo odkrywać smaki i konsystencję najdoskonalszych produktów z całego świata. Specjalnie dla Was nawiązaliśmy współpracę z najlepszymi producentami, hodowcami i dostawcami zapewniającymi jedynie bezkompromisową, najwyższą jakość. Podczas najbliższych warsztatów na talerzach wyląduje ptactwo dzikie i hodowlane, którego smak wyniesie Was na wyżyny kulinarnej rozkoszy. Posłuchacie o różnych gatunkach, występowaniu, przechowywaniu oraz metodach obróbki cieplnej czyli przygotowaniu tychże. Drób skosztujecie w kilku odsłonach – surowy/pieczony/wędzony/parzony/gotowany. Będziemy trybować, filetować, skórować i siekać. Rzućcie okiem na pachnące menu i wpadajcie na fantastyczną ucztę! Jeśli się wahacie to znaczy, że jeszcze do nas nie dotarliście. Wskoczcie zatem na facebook.com/kubakorczakgotuje, rzućcie okiem na albumy z poprzednich wydarzeń, zobaczcie co tu się wspaniałego wyprawia i dołączcie do naszej szalonej ekipy. Do zobaczenia, chef Kuba Korczak.

Program warsztatów

MENU:   przystawka: - carpaccio z wędzonej kaczki + carbonara na wiejskich jajach + cynamon + owczy ser + oliwa z truflami zupa: - zupa pho z bażanta + grzyby shitake + parzona cebula + makaron ryżowy + kolendra + dymka danie główne: - perliczka pieczona + esencja jabłkowa + minikopytka aromatyzowane kozim serem + puder rozmarynowy deser: - złociste naleśniki + twarożek aromatyzowany karmelem cytrynowym + truskawki + bazylia tajska

Prowadzący: Kuba Korczak

Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.

W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów. Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.

Więcej na facebook.com/kubakorczakgotuje oraz kubakorczak.pl.

Cena:

180 zł

Ilość miejsc:

24

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISZ SIĘ






* Pamiętaj, że każde pole w formularzu zgłoszeń powinno być uzupełnione.