Gotujemy niestandardowo - międzypokoleniowe warsztaty kulinarne

22.09.2016, 15:00-19:00

Jesień to nie tylko złote liście, ale też wyjątkowe, intensywne smaki dyni, bakłażana czy cukinii. Podczas międzypokoleniowych warsztatów kulinarnych „Gotujemy niestandardowo” wspólnie wyczarujemy przepyszne, ciekawe potrawy z jesiennych warzyw.

Seniorze! Zabierz wnuczkę, wnuczka lub wnuczęta do Krzywego Komina! Będzie smacznie!

Zapisy poprzez formularz lub telefonicznie pod numerem 71 733 44 30.

MENU

Przystawka:

Sałatka na ciepło z cukinii ze słonecznikiem

Zupa

Krem z dyni z pomarańczą

Dania główne

Bakłażany przekładane pomidorami i mozzarellą

Roladki z cukinii z łososiem

Deser

Ciasto z dyni z lukrem cynamonowym

Warsztaty poprowadzi Sylwia Majcher – dziennikarka i blogerka. logo (1)

Projekt „Laboratorium Designu i Sztuki” jest współfinansowany ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Prowadzący: Sylwia Majcher

Dziennikarka i blogerka. Dzieli się przepisami na kuchniawformie.pl, a dla dzieci na babyfan.pl. Kolekcjonuje książki kucharskie i przepisy z całego świata. Jest absolwentką wielu kursów kulinarnych w Polsce i za granicą oraz studiów podyplomowych związanych z żywnością na warszawskiej SGGW. Mama, której dzieci najbardziej lubią czarne oliwki i hummus. Wolny czas spędza na rowerze, a w nowych miejscach zamiast muzeum odwiedza lokalne targowiska. Gotuje sezonowo, choć lubi smakowe eksperymenty. Najbardziej lubi śniadania, bo one pozytywnie projektują cały dzień.

Cena:

DARMOWE

Ilość miejsc:

20

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE