Live Cooking

16.05.2015, 20:00

Kuba Korczak prezentuje: Ryby doskonałe. Skarby Doliny Baryczy.

W ramach zbliżającej się Nocy Muzeów chef Kuba Korczak oraz Dolina Baryczy i Stawy Milickie zapraszają  na jedyne w swoim rodzaju interaktywne pokazy gotowania.  Podczas kulinarnego show dowiecie się o technikach odpowiadających za doskonałą jakość i niepowtarzalny smak rybiego mięsa z Milicza. Poznacie unikatowe połączenia smaków skomponowane przez Mistrza Korczaka specjalnie na tę okazję. Jeśli jeszcze się zastanawiacie lub uważacie (szczególnie dzieciaki), że ryby to nie Wasza bajka to podejmijcie nasze wyzwanie i stańcie oko w oko w bitwie na smaki. Bądźcie przygotowani na to, że tak jak my zakochacie w produktach z Baryckiej Doliny! Specjalnie na Was będzie czekał food truck pełen regionalnych doskonałości. Nie przychodźcie z pełnymi brzuchami!

Wydarzenie odbywa się w ramach Urodzin Krzywego Komina.

Prowadzący: Kuba Korczak

Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.

W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów. Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.

Więcej na facebook.com/kubakorczakgotuje oraz kubakorczak.pl.

Cena:

DARMOWE

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE