KUCHNIA GRUZIŃSKA - WARSZTATY KULINARNE

28.03.2019, 17.00-20.00

Zapraszamy do gruzińskiego stołu!

Gruzja jest jednym z tych miejsc, które z powodzeniem można nazwać rajem dla smakoszy. Pyszna, sycącą, aromatyczna okraszona gruzińską gościnnością i lampką temperamentnego wina. Podczas warsztatów nauczysz się przyrządzać cztery tradycyjne, gruzińskie przysmaki.

MENU

STARTER

Czerwona papryka nadziewana sosem orzechowym.

Por w sosie orzechowym.

DANIE GŁÓWNE

Chaczapuri adżarskie (z dodatkiem masła/jajka.

DESER

Pelamuszi (gruziński kisiel) z rozbitymi orzechami).

Prowadzący: Nikoloz Kavelashvili

Nikoloz Kavelashvili - tłumacz, dyplomata specjalizujący się w stosunkach międzynarodowych, entuzjasta kultury Gruzji. Od kilku lat mieszka we Wrocławiu, gdzie rozpoczął studia doktoranckie. W Polsce - jak mówi – szuka wyzwań i pragnie dzielić się swoimi umiejętnościami, niesamowitą historią i tradycjami swojego kraju.

Cena:

150 zł

Ilość miejsc:

16

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE