MEKSYK OD KUCHNI - WARSZTATY KULINARNE Z JOANNĄ ANISZCZYK

28.02.2019, 17.00-20.00

Zapraszamy na kulinarną podróż po smakach Meksyku!

Kuchnia meksykańska jest niezwykle fascynującą mieszanką tradycji. Zachwyca bogactem aromatycznych przypraw oraz świeżych warzyw i owoców. Odnajdziemy w niej wpływy Nowego i Starego Świata. Łączy w sobie smaki kuchni prekolumbijskiej i hiszpańskiej. Coraz częściej widoczne jest również odziaływanie kuchni europejskie i azjatyckiej.

Podczas warsztatów przygotujemy cztery potrawy zainspirowane kuchnią meksykańską. Gotowe dania będziemy degustować przy lampce dobrego wina:)

MENU

1. Mini tostada z salsą Criolla.
2. Krem z dyni, z czarną fasolą i choriso.
3. Meksykańskie pierożki Empanadas nadziane warzywami z sosem chimichurri.
4. Churros o smaku pomarańczy, ze słonym karmelem i prażonymi orzeszkami.

Prowadzący: Joanna Aniszczyk

Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga "I love to eat". Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami. Organizatorka akcji edukacyjnych o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższą jej sercu jest kuchnia włoska.

Cena:

150 zł

Ilość miejsc:

15

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE