MIĘDZYPOKOLENIOWE WARSZTATY KULINARNE Z SYLWIĄ MAJCHER - AUTORKĄ KSIĄŻKI "GOTUJĘ NIE MARNUJĘ"

15.12.2018, 10:00 - 12:00

Termin: 15 grudnia (sobota)

Godzina: 10.00-12.00

Grupa tematyczna: Zero Waste

Ilość miejsc: 8 par ( 1 opiekun+1 dziecko)

Wiek dzieci: 7-15 lat

Miejsce: CRZ Krzywy Komin, ul. Dubois 33-35A

Organizator: Fundacja Open Mind

Najlepsze prezenty to te zrobione samodzielnie. Gdy oprócz tego są pyszne - to już lepiej być nie może. Zapraszamy na grudniowe warsztaty domowych, świątecznych słodyczy. Będzie pachniało czekoladą, kardamonem, wanilią i goździkami. Ukręcimy stylowe trufle, skomponujemy spersonalizowane bombonierki i intrygujące konfitury.

Poszukajcie w domu niepotrzebnych wstążek, ściereczek, pudełek i małych słoików. Przynieście je na warsztaty. Zapakujemy do nich same dobre rzeczy. 

W planach mamy przygotowanie:
  • Smacznych drobiazgów Trufle śliwkowe Ciasteczka owsiane bez pieczenia Chałwa piernikowa Skórka pomarańczowa w czekoladzie Brownie z dojrzałymi bananami Bezy cynamonowe
  • Prezentów w słoiku Kandyzowana cytryna z imbirem Pomarańcze w syropie korzennym Słony krem karmelowy Lemon curd Konfitura marchewkowa Musztarda gruszkowa

Aby wziąć udział w warsztatach należy zapisać się poprzez formularz internetowy, a także dokonać wpłaty kaucji w wysokości 30 zł (zasady zwrotu określa akceptowany w procesie rekrutacji regulamin udziału w warsztatach bezpłatnych). Projekt „KIDS DESIGN SPACE – Innovation” dofinansowano ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury logotypy-2018 maly  

Prowadzący: Sylwia Majcher

Dziennikarka, autorka bestsellerowej książki "Gotuję, nie marnuję". Kuchnia Zero Waste po polsku. Zwyciężczyni ogólnopolskich Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. Absolwentka studiów podyplomowych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW W Warszawie oraz programu edukacyjnego Campus Google. Uczestniczka szkoleń kulinarnych między innymi we Włoszech i Meksyku. Prowadząca warsztaty kulinarne poświęcone sezonowemu gotowaniu dla dzieci i dorosłych. Autorka reportaży i wywiadów kulinarnych. Regularnie w podróży, które są dla niej nieustającym źródłem inspiracji. Lubi zaglądać szefom kuchni do garnków i talerzy. Zbiera książki kucharskie z całego świata, w nowych miejscach zamiast muzeów zwiedza targowiska i miejsca, w których karmiącą zaskakująco. Gdy nie gotuje i nie je, biega albo jeździ na rowerze.

Cena:

DARMOWE

Ilość miejsc:

8 par (opiekun + dziecko)

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE