OSTATNIE WOLNE MIEJSCA NA WARSZTATY KULINARNE DLA DZIECI

22-26.01.2018, 7:30-16:30

 

W cyklu spotkań z Gają Kuroń, finalistką 6. edycji programu MasterChef dowiemy się, gdzie każdy prawdziwy kucharz przechowuje swoje największe kulinarne tajemnice, co zjeść na drugie śniadanie, by mieć mnóstwo energii na cały dzień wyzwań oraz jak przygotować własną pizzę w wersji mini. Do wspólnej uczty zaprosimy także tych członków naszych rodzin, których święto już tuż-tuż – specjalnie dla naszych babci i dziadków przygotujemy wyjątkowe słodkości a serdeczne życzenia wypiszemy na własnoręcznie przygotowanych laurkach.

 

 

kucharze

 

 

HARMONOGRAM WARSZTATÓW:

 

1. BURGEROMANIA

22/01/2018 godz. 10:00 – 14:00  – Zadbamy, by dzieci stały się prawdziwymi burgerowymi mistrzami. Nauczymy je, jak zrobić zdrową wersję kanapki, która większości kojarzy się raczej z jedzeniem typu fast food. Danie uzupełnimy smacznymi sosami.

 

2. RACH CIACH – składanie naleśników

23/01/2018 godz. 10:00 – 14:00  – Poznamy przepisy na idealne naleśniki i przygotujemy je zarówno na słodko, jak i na słono. Dowiemy się, czym są i skąd pochodzą quesadillas i enchilada, wypróbujemy różne sposoby składania naleśników a na koniec, wraz z prowadzącą, przygotujemy prawdziwe płonące naleśniki na słodko!

 

3. Mieszamy, zawijamy i łączymy smaki

24/01/2018 godz. 10:00 – 14:00  – Po raz kolejny udowodnimy, że zdrowe jedzenie wcale nie jest nudne a kulinarna kreatywność nie zna granic. Pozostając w temacie naleśników, przygotujemy tortille z kurczakiem i poznamy różne techniki krojenia. Dowiemy się, jak łączyć produkty, by wykreować nieoczywiste połączenia smakowe. Zastanowimy się także, ile jest sposobów podania jednego dania i puścimy wodze fantazji podczas pakowania naszych wrapów.

 

4. RAZ, dwa, trzy – deser robisz ty

25/01/2018 godz. 10:00 – 14:00 – Dzieci nauczą się przyrządzać przekąski idealne na przyjęcia i spotkania z rówieśnikami. Koreczki, malutkie kanapki i bułeczki a także przepyszne desery przygotowane na łyżeczkach – porcja idealna do zjedzenia na jeden raz! Mmm, po tych warsztatach każde Kinder Party będzie dobrym wspomnieniem.

 

5. CUKIERNIK W AKCJI

26/01/2018 godz. 10:00 – 14:00 – warsztat „Mały cukiernik” to kompendium wiedzy na temat ciasta drożdżowego i sposobu wykonania pysznych, słodkich bułeczek z konfiturą. Zajmiemy się także pieczeniem puszystych muffinek oraz późniejszym ich ozdabianiem – do tego celu wykorzystamy owoce, orzechy, kolorowe posypki a nawet jadalne kwiaty!

 

RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO

07:30 – 09:00      zbiórka, zabawy integracyjne, śniadanko /

09:00 – 10:00      zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz. 1.

10:00 -12:00       zajęcia warsztatowe cz.1.

12:00 – 12:30     przerwa w zajęciach, zabawy ruchowe, czas na przekąskę;

12:30 – 14:00     zajęcia warsztatowe cz.2.

14:00 – 14:30     przerwa na posiłek

14:30 – 15:30     zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz.2.

15:30 – 16:00     podwieczorek;

16:00 – 16:30     czas absolutnie freestyle :)

 

Warsztaty kulinarne przeznaczone są dla dzieci w wieku 7-12 lat.

CENA:

1) 125 zł za cały jeden dzień

2)  1 warsztat – 59 zł (+ posiłek 10 zł)

3)  Cały turnus 22/01.2018 – 26/01/2018

 

 

Prowadzący: Gaja Kuroń

Jestem studentką dietetyki, a od 5 lat wspomagam firmę mojej mamy, gdzie mogę się realizować jako początkujący dietetyk. Pasję jako kucharz odkryłam 2 lata temu. Jednak gotuję odkąd tylko pamiętam. Pierwszy raz zrobiłam placki, jako malutka dziewczynka wręczając je tacie. Co z tego, że pomyliłam cynamon z kardamonem, mój tester był zachwycony początkami walki z patelnią. Będę to pamiętać do końca życia, ponieważ jako córka Macieja Kuronia, miałam możliwość bycia w kuchni od małego. Dzięki rodzinnym tradycjom, mam podstawy a dzięki braciom nauczyłam się smakować. Krok po kroku, starannie przekazane nauki doprowadziły do tego, że od lat prowadzimy fundację „Kuroniówka” oraz bistra w Warszawie. Sama jestem zwolenniczką zabawy w kuchni, odkrywam nowe smaki poprzez próbowanie i dodawanie rzeczy których nie znam. Mam bzika na punkcie kuchni azjatyckiej. Nie ma dla rzeczy niemożliwych a każde danie to dla mnie wyzwanie. Prywatnie, uwielbiam podróżować, jeździć na nartach, smakować, pływać, chodzić z psami na spacer, oraz spędzać czas z najbliższymi.

Cena:

59 zł

Ilość miejsc:

3

ZAPISZ SIĘ