PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - KUCHNIE ŚWIATA

01-05.07.2019, 7:30-16:30

Warsztaty przeznaczone dla dzieci od 7 do 12 lat.

Przygody Małych Kucharzy to cykl letnich warsztatów kulinarnych, składający się z 5 wyjątkowych spotkań i wycieczek. Sprawę potraktujemy całościowo i poważnie - dzieci poznają nie tylko czarodziejski świat różnorodnych smaków! Po garść inspiracji wybierzemy się na wycieczkę do profesjonalnej restauracji. 

Warsztaty kulinarne w Krzywym Kominie to seria zajęć zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo, podczas których dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów.

Gotujemy dania z różnych zakątków świata. Tym razem przeniesiemy się do Meksyku, słonecznej Italii i gorącej Hiszpanii! Zapowiada się smakowicie!

..........................................................................................................................................................................................................

PONIEDZIAŁEK. Meksyk

  • Fajitas z kurczakiem + lemoniada z granatem
Pierwszego dnia kulinarnych przygód przeniesiemy się do Meksyku. Samodzielnie przygotujemy specjalność kuchni tex-mex, czyli pszenne placki z dodatkiem marynowanego kurczaka, pieczonych warzyw i kremowego awokado. Dodatkowo przygotujemy orzeźwiającą lemoniadę z owocem granatu.
.
WTOREK.  Włochy
  • Pizza + truskawkowe tiramisu
Kolejny dzień warsztatów to podróż do włoskich korzeni. Mali kucharze staną się prawdziwymi mistrzami pizzy. Nauczą się jak od podstaw przygotować mini wersje drożdżowych placków, które następnie przybiorą wedle własnych upodobań. Na deser wyczarują pyszny deser – truskawkową wersję tiramisu.
.
ŚRODA. Hiszpania
  • Empanadas z indykiem i chorizo + churros
Trzeci dzień kulinarnych szaleństw to wycieczka po hiszpańskich smakach. Wspólnie przygotujemy tradycyjne, pikantne pierożki nadziewane indykiem, kiełbasą chorizo, czerwoną fasolą oraz mnóstwem przypraw. Po daniu głównym przyjdzie czas na przygotowanie słodkiego przysmaku, czyli churros z sosem czekoladowym.
.
CZWARTEK. Wycieczka do restauracji
.
PIĄTEK. Magiczny przepiśniki
Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

..........................................................................................................................................................................................................

Istnieje możliwość zapisania dzieci na cały turnus  lub tylko na warsztaty w poszczególne dni.

Cena:

1) 590 zł cena cyklu/turnusu. Przy zapisie rodzeństwa otrzymasz 80 zł rabatu od całości kwoty* (rabat nie łączy się z innymi promocjami oprócz tych obowiązujących przy niniejszym zapisie) 

2) 125 zł za cały jeden dzień

3) Możesz zapisać swoje dziecko na pojedynczy warsztaty – 59 zł / DODATKOWA OPCJA WYKUPIENIA OBIADU + 18 zł (zupa+ 2 danie)

4) Godziny w jakich Twoje dziecko będzie z nami ustalasz Ty, musisz tylko nas o tym poinformować!

Co obejmuje cena?

  • fantastycznych prowadzących i animatorów
  • warsztaty i kreatywne animacje
  • wodę, soki i ciepłe napoje podczas warsztatów
  • wyżywienie

Ramowy plan dnia:

7:30 – 8:30 – czas na przyjście dzieci, zabawy integracyjne

8:30 – 9:00 – śniadanie (w wybrane dni zapraszamy dzieci do wspólnego, kreatywnego przygotowania śniadania)

9:00 -10:00 – zajęcia kreatywne zgodnie z zainteresowaniem dzieci, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe

10:00 -12:00 – zajęcia warsztatowe cz.1

12:00-12:30 - przerwa w zajęciach, obiad (zupa), zabawy ruchowe

12:30 -14:00 – zajęcia warsztatowe cz. 2

14:00 -14:30 – obiad (II danie)

14:30 -15:30 – zajęcia kreatywne zgodnie z zainteresowaniem dzieci, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe

15:30 -16:00 – podwieczorek (owoce, jogurt, soki, ciepłe napoje)

16:00 -16:30 – odbiór dzieci

Prowadzący: Magdalena Żmich

absolwentka ogrodnictwa, która bardziej niż rośliny kocha tylko słodkie wypieki. Pasjonatka czekolady, uwielbiająca miksować, mieszać, piec i dekorować. Chętnie eksperymentuje w kuchni, ponieważ według niej nic nie dzieje się przypadkiem, a każdy deser tworzony z odrobiną miłości jest w stanie osłodzić innym życie

Cena:

590 zł 500 zł

-15% ( do 30.06)

Ilość miejsc:

15

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISZ SIĘ







Formularz bez wpisanego imienia i nazwiska dziecka nie będzie klasyfikowany do przejścia procesu rekrutacyjnego!

* Pamiętaj, że każde pole w formularzu zgłoszeń powinno być uzupełnione.