PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY | LETNIE WARSZTATY KULINARNE

02.07-24.08.2018, 7:30-16:30

Warsztaty przeznaczone dla dzieci od 7 do 12 lat.

Przygody Małych Kucharzy to cykl letnich warsztatów kulinarnych, składający się z 5 wyjątkowych spotkań i wycieczek. Sprawę potraktujemy całościowo i poważnie – dzieci poznają nie tylko czarodziejski świat różnorodnych smaków! Po garść inspiracji wybierzemy się na wycieczkę do profesjonalnej restauracji. Uszyjemy też fartuszki według własnego projektu i własnoręcznie ulepimy gliniane talerze. 

Warsztaty kulinarne w Krzywym Kominie to seria zajęć zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo, podczas których dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. W tym świecie rządzą dzieci, które na tydzień wcielą się w role szefów kuchni.

———————————————————————————————————————————————————————————————

TURNUS I: 02-06.07.2018  / TURNUS II: 09-13.07.2018TURNUS III: 06-10.08.2018 / TURNUS IV: 20-24.08.2018

 

25a68ca272fc8c1ff1e8a25606fb3f6e

HARMONOGRAM  TURNUS I       02-06 lipca 2018 

PONIEDZIAŁEK. Pizzerki + truskawkowe tiramisu

Pierwszego dnia kulinarnych warsztatów mali kucharze staną się prawdziwymi mistrzami pizzy. Nauczą się jak od podstaw przygotować mini wersje drożdżowych placków, które następnie przybiorą wedle własnych upodobań. Na deser wyczarują pyszny letni deser – truskawkowe tiramisu.

WTOREK. Wrapy z kurczakiem + ciasteczka pełnoziarniste z bakaliami

Wtorek to czas na poznanie zdrowych i energetycznych przepisów! Dzieci dowiedzą się, jak przygotować wrapy z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami oraz sosem jogurtowym. Po daniu głównym przyjdzie czas na przygotowanie pełnoziarnistych ciasteczek z bakaliami.

ŚRODA. Racuchy z jabłkami + koktajl truskawkowo-szpinakowy

Kolejnego dnia mali kucharze nauczą się przyrządzać puszyste racuszki z jabłkami i cynamonem. Aby ugasić pragnienie wspólnie zrobimy zdrowy koktajl, który nie tylko pysznie smakuje, ale jest również witaminową bombą!

CZWARTEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

PIĄTEK

Wycieczka do restauracji.

————————————————————————————

HARMONOGRAM  TURNUS II      09-13 lipca 2018

————————————————————————————

PONIEDZIAŁEK. Naleśniki + pieczone jabłko z lodami

Tego dnia poznamy przepis na idealne naleśniki. Przygotujemy je na różne sposoby – z waniliowym twarożkiem, dżemem truskawkowy czy nutellą z bananami. Kulinarne zmagania zakończymy pieczonym jabłkiem z gałką orzeźwiających lodów.

WTOREK. Stripsy z kurczaka i frytki batatowe + jogurtowe parfait

Kolejny raz udowodnimy, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne. Daniem głównym tego dnia będą pieczone stripsy z kurczaka oraz zadziwiająco słodkie frytki z batatów. Na deser wyczarujemy lekkie jogurtowe parfait z owocami i granolą.

ŚRODA. Makaron z warzywami + domowa galaretka pomarańczowa

Trzeci dzień kulinarnych zmagań to czas na pyszny makaron z mnóstwem warzyw. Przygotujemy sos na bazie pomidorów, kolorowej papryki, bakłażana, cukinii oraz świeżych ziół. Poznamy także przepis na domową galaretkę pomarańczową.

CZWARTEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

PIĄTEK

Wycieczka do restauracji.

————————————————————————————

HARMONOGRAM TURNUS III     06-10 sierpnia 2018

————————————————————————————

PONIEDZIAŁEK. Pizzerki + truskawkowe tiramisu

Pierwszego dnia kulinarnych warsztatów mali kucharze staną się prawdziwymi mistrzami pizzy. Nauczą się jak od podstaw przygotować mini wersje drożdżowych placków, które następnie przybiorą wedle własnych upodobań. Na deser wyczarują pyszny letni deser – truskawkowe tiramisu.

WTOREK. Wrapy z kurczakiem + ciasteczka pełnoziarniste z bakaliami

Wtorek to czas na poznanie zdrowych i energetycznych przepisów! Dzieci dowiedzą się, jak przygotować wrapy z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami oraz sosem jogurtowym. Po daniu głównym przyjdzie czas na przygotowanie pełnoziarnistych ciasteczek z bakaliami.

ŚRODA. Racuchy z jabłkami + koktajl truskawkowo-szpinakowy

Kolejnego dnia mali kucharze nauczą się przyrządzać puszyste racuszki z jabłkami i cynamonem. Aby ugasić pragnienie wspólnie zrobimy zdrowy koktajl, który nie tylko pysznie smakuje, ale jest również witaminową bombą!

CZWARTEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

PIĄTEK

Wycieczka do restauracji.

————————————————————————————

HARMONOGRAM  TURNUS IV     20-24 sierpnia 2018

————————————————————————————

PONIEDZIAŁEK. Naleśniki + pieczone jabłko z lodami

Tego dnia poznamy przepis na idealne naleśniki. Przygotujemy je na różne sposoby – z waniliowym twarożkiem, dżemem truskawkowy czy nutellą z bananami. Kulinarne zmagania zakończymy pieczonym jabłkiem z gałką orzeźwiających lodów.

WTOREK. Stripsy z kurczaka i frytki batatowe + jogurtowe parfait

Kolejny raz udowodnimy, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne. Daniem głównym tego dnia będą pieczone stripsy z kurczaka oraz zadziwiająco słodkie frytki z batatów. Na deser wyczarujemy lekkie jogurtowe parfait z owocami i granolą.

ŚRODA. Makaron z warzywami + domowa galaretka pomarańczowa

Trzeci dzień kulinarnych zmagań to czas na pyszny makaron z mnóstwem warzyw. Przygotujemy sos na bazie pomidorów, kolorowej papryki, bakłażana, cukinii oraz świeżych ziół. Poznamy także przepis na domową galaretkę pomarańczową.

CZWARTEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

PIĄTEK

Wycieczka do restauracji.

zdjecia1

 

Co obejmuje cena?

  • fantastycznych prowadzących i animatorów
  • warsztaty i kreatywne animacje
  • wodę, soki i ciepłe napoje podczas warsztatów
  • wyżywienie

 

RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO

07:30 – 09:00      zbiórka, zabawy integracyjne, śniadanko

09:00 – 10:00      zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz. 1

10:00 -12:00       zajęcia warsztatowe cz.1

12:00 – 12:30     przerwa w zajęciach, zabawy ruchowe, czas na przekąskę

12:30 – 14:00     zajęcia warsztatowe cz.2

14:00 – 14:30     przerwa na posiłek

14:30 – 15:30     zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz.2

15:30 – 16:00     podwieczorek

16:00 – 16:30     czas absolutnie freestyle :)


CENA:

1) 590 zł cena cyklu/turnusu. Przy zapisie rodzeństwa otrzymasz 80 zł rabatu od całości kwoty

2) 125 zł za cały jeden dzień

3) Możesz zapisać swoje dziecko na pojedynczy warsztaty – 59 zł 

4) Godziny w jakich Twoje dziecko będzie z nami ustalasz Ty, musisz tylko nas o tym poinformować!


k_d1

 


k_d2

 


k_d3


k_d4

 


k_d5

 

 

Prowadzący: Magdalena Żmich

absolwentka ogrodnictwa, która bardziej niż rośliny kocha tylko słodkie wypieki. Pasjonatka czekolady, uwielbiająca miksować, mieszać, piec i dekorować. Chętnie eksperymentuje w kuchni, ponieważ według niej nic nie dzieje się przypadkiem, a każdy deser tworzony z odrobiną miłości jest w stanie osłodzić innym życie

Cena:

590 zł 531 zł

-10% z okazji lata w pełni

Ilość miejsc:

15

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE