Slow Food na talerzu: Warzywa

21.06.2015, 14:00

Slow Food na talerzu prezentuje: warzywne szaleństwo. Podczas najbliższego spotkania przenosimy się na dziedziniec, by gotować w cieniu legendarnego Krzywego Komina. Przygotujemy wyśmienite dania z sezonowych produktów z Doliny Baryczy, które uwędzimy, ugotujemy, zgrillujemy i zjemy. Zabierajcie rodziny, przyjaciół, dzieciaki, zwierzaki, koce i leżaki.  Szykujemy dla Was szalone, warzywne warsztaty kulinarne, na których nie może zabraknąć najmłodszych i najstarszych uczestników. Będziemy się doskonale bawić i  poznawać nowe smaki.

Zaprasza chef Kuba Korczak i goście. Do zobaczenia!

Menu:
  • roladki z grillowanej cukinii z pastą z białej fasoli i kokosa, obsypane pestkami granatu marynowanymi w skórkach limonek i miodzie
  • spring rolls ze szparagami, szczypiorem czosnkowym, grillowanymi boczniakami i wędzonym pęczakiem podane z sosem imbirowo – ananasowym
  •  kwiaty cukinii faszerowane serkiem miętowym podane z rzodkiewką marynowaną w soku pomarańczowym
  • krem z grillowej pietruszki z oliwą z grillowanej dymki, carpaccio z ogórka i grzankami żytnimi
  • drożdżówki z wędzonymi czereśniami i pudrem ze skórki cytryny w karmelu

Partnerami wydarzenia są:

Manolith grille ceramiczne Baziółka Swedeponic

Patronat medialny: Wydarzenia Kulinarne

Prowadzący: Kuba Korczak

Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.

W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów. Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.

Więcej na facebook.com/kubakorczakgotuje oraz kubakorczak.pl.

Cena:

120 zł 100 zł

do 15 czerwca

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE