WARSZTATY. ZRÓB TO SAM- KEY-HOLDER

05.04.2019, 18:00-20:00

Wracamy do tradycyjnego rzemiosła! Jeśli cenisz ręcznie wykonane akcesoria z charakterem, spodoba się Ci się ten warsztat! Naturalne skóry, kaletnicze narzędzia, dobry projekty, instruktaż profesjonalisty stanowią gwarancję tego, że stworzysz wysokiej, jakości produkt. Ręczna robota nie musi być skomplikowanym procesem. Podczas warsztatu nauczysz się łączenia skór bez specjalistycznych maszyn, a za pomocą igły poprowadzisz mocny i zarazem estetyczny ścieg. Efektem końcowym twoich działań będzie klasyczny, praktyczny na co dzień  KEY-HOLDER (etui na klucze).

Prowadzący: Piotr Andruszko

Przez długi czas był szefem kuchni – dziś zajmuje się profesjonalnym gotowaniem, ale w nieco bardziej ekstremalnych warunkach, w plenerze i na żywym ogniu: - prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, - uwielbia poznawać świat przez gotowanie, przede wszystkim w opcji comfort food skupiając się na lokalnych produktach - był prelegentem podczas konferencji Terra Madre We Feed The Planet 2015 w Mediolanie - jest współautorem przepisów kulinarnych w książce „CAP, What’s Cooking?” - był oficjalnym delegatem Polski na Salone Del Gusto 2016 w Turynie Własciciel marki: &RAW to polska manufaktura, która powstała z połączenia zwyczajnej potrzeby, zmysłu technicznego i miłości do jedzenia. Zaczęło się od braku fartucha do pracy związanej z gotowaniem na ogniu. Te dostępne na rynku polskim spełniały tylko funkcje odzieży ochronnej przeznaczonej dla spawaczy czy kowali, dlatego postanowiłem wykonać go własnoręcznie. Efekt mojej pracy – skórzany fartuch od niedawna wkracza nieśmiało na gastro-salony i do kuchni miłośników gotowania. Z jednej strony walczy z opiniami rzeźnickiego, mimo że obecnie żaden rzeźnik nie pracuje w skórzanym fartuchu. Z drugiej strony zyskuje uznanie wśród najlepszych szefów kuchni. Wybrałem skórę, bo to nie tylko wdzięczny materiał z wieloma właściwościami, ale także wspaniały materiał dla rzemieślnika. Kaletników szyjących ręcznie, zgodnie z tradycjami jest już coraz mniej, więc dzięki mojej pracy w pewnym stopniu przywracam do łask ten wymierający zawód. Skóra stwarza wachlarz możliwości do wytwarzania fartuchów i innych akcesoriów kuchennych. Robię torby na noże, szelki, muchy, płatniki i inne akcesoria dla gastronomii. Wszystko wychodzi spod mojej ręki, od wyboru skóry po jej ręczne szycie. Wierzę, że stawiając na rzemiosło i jakość wytwarzam po prostu dobre produkty.

Cena:

150 zł

Ilość miejsc:

10

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE