Food Design - Nowalijki

19.06.2016, 15:00 - 20:00

CRZ Krzywy Komin zaprasza na kolejną odsłonę warsztatów kulinarnych z Chefem Kuba Korczakiem!

 

Podczas najbliższych warsztatów na talerzach wylądują sezonowe doskonałości - nowalijki, których smak wyniesie Was na wyżyny kulinarnej rozkoszy. Posłuchacie o uprawie,  gatunkach, występowaniu, przechowywaniu oraz metodach obróbki cieplnej czyli przygotowaniu tychże. Skosztujecie ich  w kilku odsłonach - surowe/pieczone/grillowane/duszone/blanszowane. Chef Korczak zdradzi Wam techniki mistrzów: będziemy trybować, filetować, siekać...

Pracownia FOOD DESIGN w tym roku odkrywa przed Wami smaki i konsystencję najdoskonalszych produktów z całego świata. Specjalnie dla Was nawiązaliśmy współpracę z najlepszymi producentami, hodowcami i dostawcami zapewniającymi jedynie bezkompromisową, najwyższą jakość.

Rzućcie okiem na pachnące menu i wpadajcie na fantastyczną ucztę.

PRZYSTAWKA LETNIA 

  • makaron z cukinii + pesto z bazylii i pokrzywy + orzechy laskowe + owczy ser + skórka z cytryny

PRZYSTWKA CIEPŁA

  • ravioli z groszkiem + mięta + masło aromatyzowane sokiem z imbiru

ZUPA

  • krem z zielonych szparagów + krewetki + zioła

DANIE GŁÓWNE

  • lasagne z pieczonymi nowalijkami  + grzyby + ziołowy beszamel

DESER

  • młode marchewki + jadalna ziemia + rzodkiewki marynowane w soku z pomarańczy

Prowadzący: Kuba Korczak

Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.

W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów. Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.

Więcej na facebook.com/kubakorczakgotuje oraz kubakorczak.pl.

Cena:

150 zł

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin, Dubois 33-35A, Wrocław

ZAPISZ SIĘ






* Pamiętaj, że każde pole w formularzu zgłoszeń powinno być uzupełnione.