CRZ Krzywy Komin zaprasza na kolejną odsłonę warsztatów kulinarnych z Chefem Kuba Korczakiem!
Podczas najbliższych warsztatów na talerzach wylądują sezonowe doskonałości - nowalijki, których smak wyniesie Was na wyżyny kulinarnej rozkoszy. Posłuchacie o uprawie, gatunkach, występowaniu, przechowywaniu oraz metodach obróbki cieplnej czyli przygotowaniu tychże. Skosztujecie ich w kilku odsłonach - surowe/pieczone/grillowane/duszone/blanszowane. Chef Korczak zdradzi Wam techniki mistrzów: będziemy trybować, filetować, siekać...
Pracownia FOOD DESIGN w tym roku odkrywa przed Wami smaki i konsystencję najdoskonalszych produktów z całego świata. Specjalnie dla Was nawiązaliśmy współpracę z najlepszymi producentami, hodowcami i dostawcami zapewniającymi jedynie bezkompromisową, najwyższą jakość.
Rzućcie okiem na pachnące menu i wpadajcie na fantastyczną ucztę.
PRZYSTAWKA LETNIA
PRZYSTWKA CIEPŁA
ZUPA
DANIE GŁÓWNE
DESER
Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.
W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów. Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.
Więcej na facebook.com/kubakorczakgotuje oraz kubakorczak.pl.
* Pamiętaj, że każde pole w formularzu zgłoszeń powinno być uzupełnione.