Food Design - warsztaty z Kubą Korczakiem

19.03.2016, 16:00 - 20:00

Chef Korczak wraca do Wrocławia z kolejną serią szalonych kulinarnych spotkań!

W tym roku będziecie Państwo odkrywać smaki i konsystencję najdoskonalszych produktów z całego świata. Specjalnie dla Was nawiązaliśmy współpracę z najlepszymi producentami, hodowcami i dostawcami zapewniającymi jedynie bezkompromisową, najwyższą jakość.

Podczas najbliższych warsztatów na talerzach wylądują skorupiaki i owoce morza, których smak wyniesie Was na wyżyny kulinarnej rozkoszy. Posłuchacie o różnych gatunkach, występowaniu, przechowywaniu oraz metodach obróbki cieplnej czyli przygotowaniu tychże. Zjecie wszystkie produkty w trzech odsłonach – podgotowane w aromatycznym wywarze, zapieczone z dodatkiem masła ziołowego oraz w formie dania. Dla odważnych znajdą się surowe kąski wodnych potworów, które sprawnie zamienimy w carpaccio, ceviche lub sashimi.

W menu:

PRZYSTAWKI ZIMNE:

  • Ceviche z krewetek królewskich + salsa z mango i chilli + okruchy w palonym maśle
  • Carpaccio z ośmiornicy + pesto z rukoli + migdały + grzanka z masłem rakowym
PRZYSTAWKA CIEPŁA:  
  • Delikatne czerwone tajskie curry z langustynkami + makaron ryżowy + bambus
ZUPA:
  • Aromatyczna zupa z owoców morza + pierożki won ton z krabami i kalmarami
DANIE GŁÓWNE:
  • Domowy makaron + homary zapiekane z masłem ziołowym + oliwa z truflami
DESER:
  • Shortbread + sorbet malinowy + mascarpone aromatyzowane cukrem pudrem rozmarynowym

Prowadzący: Kuba Korczak

Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.

W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów. Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.

Więcej na facebook.com/kubakorczakgotuje oraz kubakorczak.pl.

Cena:

180 zł

Ilość miejsc:

24

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin, Dubois 33-35A, Wrocław

ZAPISZ SIĘ






* Pamiętaj, że każde pole w formularzu zgłoszeń powinno być uzupełnione.