Gruzja od kuchni! - Warsztaty gotowania

11.05.2018, 17:00-19:00

Udaj się w kulinarną podróż do Gruzji! Kuchnia tego kaukaskiego kraju cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. Gruzińskie dania cechuje prostota, tradycja i naturalne, najlepszej jakości składniki. Warsztaty pod okiem Nikoloza Kavelashvili to nie tylko lekcja gotowania, ale przede wszystkim spotkanie z gruzińską kulturą ucztowania! Natura gruzińskiej kuchni i związane z nią zwyczaje odzwierciedlają serdeczność tamtejszych ludzi, ich zmiłowanie do pielęgnowania relacji oraz celebrowania życia. Poczuj czar tradycyjnej gruzińskiej biesiady – supry – i ciesz się smakiem kulinarnych arcydzieł Kaukazu! Program warsztatów obejmuje przygotowanie:

  • bakłażanów oraz szpinaku w sosie orzechowych (starter)
  • mczadi (placek z mąki kukurydzianej)
  • fasoli w sosie pomidorowym
  • pelamuszi (deser z gruzińskiej kaszki z soku winogronowego)
Warsztaty to również okazja do uzyskania porad na temat wyjazdów turystycznych i samodzielnego  przygotowania wyprawy oraz poznania specyfiki Kaukazu – zarówno piękna dzikich krajobrazów, jak i obyczajowości zamieszkujących go ludzi.

Cena:

DARMOWE

Ilość miejsc:

15

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE