Jedzenie do pudełka - warsztaty kulinarne dla dzieci

17.11.2016, 16:00-19:00

Termin: 17 listopada 2016 (CZWARTEK) Godzina: 16:00-19:00 Etap: DOŚWIADCZANIE Grupa tematyczna: DESIGN Wiek dzieci: 7-10 lat Miejsce: CRZ Krzywy Komin Organizator: Fundacja Open Mind & CRZ Krzywy Komin Zajęcia bezpłatne! Jedynie co trzeci polski uczeń je w szkole owoce i warzywa, my jednak mamy pomysł, jak poprawić te statystki! W ramach  projektu "KIDS DESIGN SPACE - dzieci projektują przestrzeń" zapraszamy najmłodszych do udziału w warsztatach kulinarnych z Sylwią Majcher, blogerką kulinarną i mamą.  Drugie śniadanie to obowiązkowa pozycja w codziennym jadłospisie ucznia, daje siłę i koncentrację. Musi być jednak tak skomponowane, by nie tylko zawierało sporo błonnika, białka czy żelaza, ale też było konkurencją dla słodkich drożdżówek i zapiekanek. To niezłe wyzwanie, ale podejmujemy je, by udowodnić, że atrakcyjnie zapakowany dobry smak, to przepis na śniadaniowy sukces. Takiemu żaden uczeń się nie oprze! Podczas warsztatów wspólnie nauczymy się przygotowywać:

  • domową granolę z bakaliami bez cukru
  • ciastka owsiane - energetyczną alternatywę dla batonów
  • razową kanapkę z łososiem i awokado
  • pudding z kaszy jaglanej ze śliwkami
  • chipsy bananowe i jabłkowe
Zapraszamy również do udziału w kolejnym etapie - warsztatach "W co ubrać jedzenie?"  z Grynasz Studio, podczas których dzieci zaprojektują własne pojemniki na drugie śniadania. Zapisy tutaj: http://kidsdesignspace.pl/w-co-ubrac-jedzenie-warsztaty-projektowe-z-grynasz-studio/ logoski-dla-Asi Aby wziąć udział w warsztatach należy zapisać się poprzez formularz internetowy, a także dokonać wpłaty kaucji w wysokości 30 zł, która zostanie zwrócona po zajęciach (szczegóły zostaną podane w procesie rekrutacji). Projekt "KIDS DESIGN SPACE - dzieci projektują przestrzeń" jest współfinansowany ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Prowadzący: Sylwia Majcher

Dziennikarka i blogerka. Dzieli się przepisami na kuchniawformie.pl, a dla dzieci na babyfan.pl. Kolekcjonuje książki kucharskie i przepisy z całego świata. Jest absolwentką wielu kursów kulinarnych w Polsce i za granicą oraz studiów podyplomowych związanych z żywnością na warszawskiej SGGW. Mama, której dzieci najbardziej lubią czarne oliwki i hummus. Wolny czas spędza na rowerze, a w nowych miejscach zamiast muzeum odwiedza lokalne targowiska. Gotuje sezonowo, choć lubi smakowe eksperymenty. Najbardziej lubi śniadania, bo one pozytywnie projektują cały dzień.

Cena:

DARMOWE

Ilość miejsc:

12

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE