KUCHNIA GRUZIŃSKA - WARSZTATY KULINARNE

17.03.2020, 17.00-19.00

Kuchnia gruzińska zachwyca swoją różnorodnością, aromatem i niecodziennymi połączeniami smaków. To połączenie tradycji z  naturalnymi, najlepszej jakości składnikami. Pyszne, sycące dania  okraszone gruzińską gościnnością i lampką temperamentnego wina. Poczuj czar gruzińskiej uczty! Program warsztatów obejmuje przygotowanie:

  • Badridżani – bakłażanowe zawijaski z pastą orzechową, szpinakiem i czerwoną papryką. Jest to  bardzo popularna gruzińska przekąska. Bakłażany usmażone na mocno złoty kolor wydobywają z siebie orzechowy posmak, co w połączeniu z pastą tworzy niepowtarzalną kompozycję.
  • Kultowe Chinkali (gruzińskie sakiewki) - to duże kołduny wypełnione bulionem. Aby je spożyć, należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączący się ze środka bulion i zakończyć zjedzeniem reszty.
  • Khaczapuri - gruzinski zapiekany placek z serem. Ten gruziński przysmak zdobywa w Polsce coraz więcej miłośników.
  • Kubdari - placek wypełniony farszem mięsnym wieprzowym i jagnięcym.

W cenie warsztatów lampka pysznego wina!

Prowadzący: Nikoloz Kavelashvili

Nikoloz Kavelashvili - tłumacz, dyplomata specjalizujący się w stosunkach międzynarodowych, entuzjasta kultury Gruzji. Od kilku lat mieszka we Wrocławiu, gdzie rozpoczął studia doktoranckie. W Polsce - jak mówi – szuka wyzwań i pragnie dzielić się swoimi umiejętnościami, niesamowitą historią i tradycjami swojego kraju.

Cena:

125 zł

Ilość miejsc:

16

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISZ SIĘ






* Pamiętaj, że każde pole w formularzu zgłoszeń powinno być uzupełnione.