KUCHNIA GRUZIŃSKA - WARSZTATY KULINARNE

16.05.2019, 17.00-19.30

Kuchnia gruzińska zachwyca swoją różnorodnością, aromatem i niecodziennymi połączeniami smaków. Zwiedzając ten kraj warto spróbować jak najwięcej lokalnych specjałów. Polacy pokochali Gruzję, co widać po rosnącej liczbie odwiedzających ją turystów. Gruzińska kuchnia to połączenie tradycji z  naturalnymi, najlepszej jakości składnikami. Pyszne, sycące dania  okraszone gruzińską gościnnością i lampką temperamentnego wina. Poczuj czar gruzińskiej uczty! Program warsztatów obejmuje przygotowanie:

  • sałatki ogórkowo-pomidorowej z rozbitymi orzeszkami,
  • zupy „Charczo” i pierożków„Chinkali” (soczyste sakiewki).

W cenie warsztatów lampka pysznego wina!

Prowadzący: Nikoloz Kavelashvili

Nikoloz Kavelashvili - tłumacz, dyplomata specjalizujący się w stosunkach międzynarodowych, entuzjasta kultury Gruzji. Od kilku lat mieszka we Wrocławiu, gdzie rozpoczął studia doktoranckie. W Polsce - jak mówi – szuka wyzwań i pragnie dzielić się swoimi umiejętnościami, niesamowitą historią i tradycjami swojego kraju.

Cena:

DARMOWE

Ilość miejsc:

16

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE