Zapraszamy na najpyszniejsze warsztaty kulinarne z lepienia PIEROGÓW z różnych zakątków świata!
Cóż wiele pisać... PIEROGI kochamy wszyscy ❤️❤️❤️
Podczas warsztatów poznacie trzy warianty pierogów z różnych stron świata - sycylijskie z charakterystycznym wzorem, meksykańskie empanadas, które świetnie smakuje na ciepło i zimno oraz polskie pierogi z zaskakującym farszem.
Do ich przygotowania użyjemy różnych rodzajów ciasta: na bazie jajka, z masłem i w zestawieniu mąka-woda. Nauczymy się również różnych technik lepienia pierogów.
Poznamy różne nadzienia, które można zrobić niezależnie od pory roku: wspaniały ziemniaczany farsz z nutką mięty, smażone warzywa z przyprawami oraz duet delikatnej kaszy i aromatycznej wędzonej ryby.
Gotowe pierożki będziemy degustować przy lampce dobrego wina.
MENU:
- CULURGIONES Z ZIEMNIAKAMI I MIĘTĄ (kuchnia sycylijska).
- EMPANADAS Z WARZYWAMI (kuchnia meksykańska).
- PIEROGI Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I WĘDZONYM PSTRĄGIEM ( kuchnia polska).
Fot. Joanna Aniszczyk
...........................................................................................................................................................................................................................................................................
Szanowni Państwo informujemy o wzmożonych środkach ostrożności i zasadach sanitarnych obowiązujących w CRZ Krzywy Komin:
- Każda osoba wchodząca do budynku ma obowiązek zdezynfekować ręce (pojemniki z płynem dezynfekującym znajdują się w widocznym miejscu).
- W obiekcie jest stały dostęp do płynu dezynfekującego dla odwiedzających.
- Wszystkie sale są regularnie wietrzone, sprzątane i dezynfekowane.
- Prowadzący warsztaty znają procedury postępowania na wypadek podejrzenia zakażenia koronawirusem lub zachorowania na COVID-19.
- Osoby wchodzące do budynku mają obowiązek zakrywania ust i nosa.
- Liczebność grup dostosowana jest do aktualnych zaleceń Ministra Zdrowia.
- W warsztatach mogą uczestniczyć jedynie osoby niewykazujące objawów COVID-19.