PIEROGOWE LOVE VOL. 3 - WARSZTATY KULINARNE Z I LOVE TO EAT

20.05.2021, 17.00-21.00

Zapraszamy na najpyszniejsze warsztaty kulinarne z lepienia PIEROGÓW z różnych zakątków świata!

Cóż wiele pisać... PIEROGI kochamy wszyscy ❤️❤️❤️

Podczas warsztatów poznacie trzy warianty  pierogów  z różnych stron świata - sycylijskie z charakterystycznym wzorem, meksykańskie empanadas, które świetnie smakuje na ciepło i zimno oraz polskie pierogi z zaskakującym farszem.

Do ich przygotowania użyjemy różnych rodzajów ciasta: na bazie jajka, z masłem i w zestawieniu mąka-woda. Nauczymy się również różnych technik lepienia pierogów.

Poznamy różne nadzienia, które można zrobić niezależnie od pory roku: wspaniały ziemniaczany farsz z nutką mięty, smażone warzywa z przyprawami oraz duet delikatnej kaszy i aromatycznej wędzonej ryby.

Gotowe pierożki będziemy degustować przy lampce dobrego wina.

MENU:

  1. CULURGIONES Z ZIEMNIAKAMI I MIĘTĄ (kuchnia sycylijska).
  2. EMPANADAS Z WARZYWAMI (kuchnia meksykańska).
  3. PIEROGI Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I WĘDZONYM PSTRĄGIEM ( kuchnia polska).

 

 

Fot. Joanna Aniszczyk

...........................................................................................................................................................................................................................................................................

Szanowni Państwo informujemy o wzmożonych środkach ostrożności i zasadach sanitarnych obowiązujących w CRZ Krzywy Komin:

  • Każda osoba wchodząca do budynku ma obowiązek zdezynfekować ręce (pojemniki z płynem dezynfekującym znajdują się w widocznym miejscu).
  • W obiekcie jest stały dostęp do płynu dezynfekującego dla odwiedzających.
  • Wszystkie sale są regularnie wietrzone, sprzątane i dezynfekowane.
  • Prowadzący warsztaty znają procedury postępowania na wypadek podejrzenia zakażenia koronawirusem lub zachorowania na COVID-19.
  • Osoby wchodzące do budynku mają obowiązek zakrywania ust i nosa.
  • Liczebność grup dostosowana jest do aktualnych zaleceń Ministra Zdrowia.
  • W warsztatach mogą uczestniczyć jedynie osoby niewykazujące objawów COVID-19.

Prowadzący: Joanna Aniszczyk

Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga "I love to eat". Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami. Organizatorka akcji edukacyjnych o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższą jej sercu jest kuchnia włoska.

Cena:

150 zł

Ilość miejsc:

12

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISZ SIĘ






    * Pamiętaj, że każde pole w formularzu zgłoszeń powinno być uzupełnione.