PIEROGOWE LOVE VOL. 2 - WARSZTATY KULINARNE Z I LOVE TO EAT

23.10.2020, 17.00-21.00

Zapraszamy na najpyszniejsze warsztaty kulinarne z lepienia PIEROGÓW z różnych zakątków świata!

Cóż wiele pisać... PIEROGI kochamy wszyscy ❤️❤️❤️

Podczas warsztatów poznacie trzy warianty  pierogów  z różnych szerokości geograficznych. Poznacie różne typy ciasta (zaparzanie, z masłem oraz mąka-woda), techniki ich klejenia, a także sposoby przyrządzania (od gotowania po smażenie). Będziemy się delektować niesamowitymi smakami! Polecamy wszystkim!

Gotowe pierożki będziemy degustować przy lampce dobrego wina:)

MENU

  1. KRYSZTAŁOWE PIEROŻKI z wieprzowiną i krewetkami gotowane na parze (kuchnia chińska).
  1. USZKA - polskie mini pierożki z boczniakami i kaszą, gotowane i podane z barszczem (kuchnia polska).
  1. RAVIOLO FRITTI z rukolą, pietruszką i serami (kuchnia włoska).

 

 

Fot. Joanna Aniszczyk

Prowadzący: Joanna Aniszczyk

Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga "I love to eat". Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami. Organizatorka akcji edukacyjnych o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższą jej sercu jest kuchnia włoska.

Cena:

150 zł

Ilość miejsc:

16

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE