POTRAWY Z WOKA Z I LOVE TO EAT

26.06.2020, 17.00-20.00

Z wokiem dookoła świata, a w tym przypadku po kuchniach Azji!

Na warsztatach nauczymy się przygotowywać idealną tempurę, w której będziemy smażyć warzywa i grzyby. Poznamy także smak japońskiego sosu Ponzu. Ugotujemy ostro-kwaśną zupę warzywną Tom Yum Pak z dodatkiem cytryny, imbiru, kolendry i trawy cytrynowej. Na koniec poznamy kantońskie danie z marynowanym kurczakiem i noodlami, które przygotujemy metodą stir-fry.

MENU

  • Warzywa oraz grzyby w TEMPURZE z sosem Ponzu (kuchnia japońska)
  • Ostro-kwaśna zupa warzywna TOM YUM PAK (kuchnia tajska)
  • Kurczak HOR FUN z noodlami (kuchnia chińska)

W cenie warsztatów lampka pysznego wina!

*** Zadbajmy  wspólnie o nasze zdrowie:) Sprawdź jak przygotować się do wizyty w Krzywym Kominie. Garść przydatnych informacji!

Szanowni Państwo informujemy o wzmożonych środkach ostrożności i zasadach sanitarnych obowiązujących w CRZ Krzywy Komin:

  • Każda osoba wchodząca do budynku ma obowiązek zdezynfekować ręce (pojemniki z płynem dezynfekującym znajdują się w widocznym miejscu).
  • W obiekcie jest stały dostęp do płynu dezynfekującego dla odwiedzających.
  • Wszystkie sale są regularnie wietrzone, sprzątane i dezynfekowane.
  • Prowadzący warsztaty znają procedury postępowania na wypadek podejrzenia zakażenia koronawirusem lub zachorowania na COVID-19.
  • Osoby wchodzące do budynku mają obowiązek zakrywania ust i nosa.
  • Liczebność grup dostosowana jest do aktualnych zaleceń Ministra Zdrowia.
  • W warsztatach mogą uczestniczyć jedynie osoby niewykazujące objawów COVID-19.

Prowadzący: Joanna Aniszczyk

Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga "I love to eat". Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami. Organizatorka akcji edukacyjnych o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższą jej sercu jest kuchnia włoska.

Cena:

160 zł

Para - 290

Ilość miejsc:

15

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE