Z wokiem dookoła świata, a w tym przypadku po kuchniach Azji!
Na warsztatach nauczymy się przygotowywać idealną tempurę, w której będziemy smażyć warzywa i grzyby. Poznamy także smak japońskiego sosu Ponzu. Ugotujemy ostro-kwaśną zupę warzywną Tom Yum Pak z dodatkiem cytryny, imbiru, kolendry i trawy cytrynowej. Na koniec poznamy kantońskie danie z marynowanym kurczakiem i noodlami, które przygotujemy metodą stir-fry.
MENU
- Warzywa oraz grzyby w TEMPURZE z sosem Ponzu (kuchnia japońska)
- Ostro-kwaśna zupa warzywna TOM YUM PAK (kuchnia tajska)
- Kurczak HOR FUN z noodlami (kuchnia chińska)
W cenie warsztatów lampka pysznego wina!
*** Zadbajmy wspólnie o nasze zdrowie:) Sprawdź jak przygotować się do wizyty w Krzywym Kominie. Garść przydatnych informacji!
Szanowni Państwo informujemy o wzmożonych środkach ostrożności i zasadach sanitarnych obowiązujących w CRZ Krzywy Komin:
- Każda osoba wchodząca do budynku ma obowiązek zdezynfekować ręce (pojemniki z płynem dezynfekującym znajdują się w widocznym miejscu).
- W obiekcie jest stały dostęp do płynu dezynfekującego dla odwiedzających.
- Wszystkie sale są regularnie wietrzone, sprzątane i dezynfekowane.
- Prowadzący warsztaty znają procedury postępowania na wypadek podejrzenia zakażenia koronawirusem lub zachorowania na COVID-19.
- Osoby wchodzące do budynku mają obowiązek zakrywania ust i nosa.
- Liczebność grup dostosowana jest do aktualnych zaleceń Ministra Zdrowia.
- W warsztatach mogą uczestniczyć jedynie osoby niewykazujące objawów COVID-19.