POTRAWY Z WOKA Z I LOVE TO EAT

31.03.2020, 17.00-20.00

Z wokiem dookoła świata, a w tym przypadku po kuchniach Azji!

Na warsztatach nauczymy się przygotowywać idealną tempurę, w której będziemy smażyć warzywa i grzyby. Poznamy także smak japońskiego sosu Ponzu. Ugotujemy ostro-kwaśną zupę warzywną Tom Yum Pak z dodatkiem cytryny, imbiru, kolendry i trawy cytrynowej. Na koniec poznamy kantońskie danie z marynowanym kurczakiem i noodlami, które przygotujemy metodą stir-fry.

MENU

  • Warzywa raz grzyby w TEMPURZE z sosem Ponzu (kuchnia japońska)
  • Ostro-kwaśna zupa warzywna TOM YUM PAK (kuchnia tajska)
  • Kurczak HOR FUN z noodlami (kuchnia chińska)

W cenie warsztatów lampka pysznego wina!

Prowadzący: Joanna Aniszczyk

Dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga "I love to eat". Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami. Organizatorka akcji edukacyjnych o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższą jej sercu jest kuchnia włoska.

Cena:

160 zł

Para - 290

Ilość miejsc:

16

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISZ SIĘ






* Pamiętaj, że każde pole w formularzu zgłoszeń powinno być uzupełnione.