Pracownia Food Design zaprasza na warsztaty, podczas których młodzież Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii nr 2 we Wrocławiu będzie miala okazję poznać tajniki pracy szefa kuchni Kuby Korczaka.
Szef kuchni, ekspert kulinarny, promotor wybitnych produktów i prawdziwego jedzenia. Juror, ambasador oraz wykładowca akademii kulinarnych w całym kraju. Wieloletni działacz Slow Food Polska oraz Slow Food Youth zaangażowany w promocję niepowtarzalnych i nieodkrytych regionalnych smaków. Twórca pierwszego stołecznego festiwalu dobrego smaku GOOD FOOD FEST.
W kuchni działa jedynie na najlepszych produktach nie uznając żadnych kompromisów. Po 14 latach ściśle związanych z gastronomią obecnie zajmuje się głównie realizacją wydarzeń kulinarnych (warsztaty, pokazy, degustacje).Prowadzi konsultacje oraz rewolucje w obiektach związanych w branżą oraz szkoli ich kadrę. W wolnych chwilach robi wyjątkowe cateringi dla wyjątkowych ludzi oraz instytucji. Ponieważ nieustanne zróżnicowanie jest jego motorem napędowym bez przerwy podróżuje, poszukuje, odkrywa, poznaje.
Więcej na facebook.com/kubakorczakgotuje oraz kubakorczak.pl.