PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY część 2. KULINARNE FERIE ZIMOWE

20-24.02.2017, 7:30-16:30

Warsztaty przeznaczone dla dzieci od 6 do 13 lat. Czy gotowanie ma sztywne zasady? A co jeżeli to po prostu żywa kulinarna ekspresja, bo przecież jedzenie też jest sztuką. Poczujmy smak standardowych produktów i połączmy je z całkowicie innymi składnikami, tworząc zupełnie odrealnioną kompozycję. Spędźcie pięć dni w gronie smakoszy – przyszłych kreatorów smaku. Warsztaty kulinarne w Krzywym Kominie to seria zajęć zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo, dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. W tym świecie rządzą dzieci, które na tydzień wcielą się w role szefów kuchni. CENA:  1) 520 zł za 5-dniowy cykl (PROMOCJA: Przy zapisie rodzeństwa 80 złotych taniej od łącznej kwoty). 2) 125 zł za cały jeden dzień 3) Możesz zapisać swoje dziecko na pojedynczy warsztaty – 49 zł. Promocje nie łączą się ze sobą! Co obejmuje cena?  

  • fantastycznych prowadzących i animatorów
  • warsztaty i kreatywne animacje
  • wodę, soki i ciepłe napoje podczas warsztatów
  • wyżywienie.
RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO 07:30 – 09:00      zbiórka, zabawy integracyjne, śniadanko 09:00 – 10:00      zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz. 1. 10:00 -12:00       zajęcia warsztatowe cz.1. 12:00 – 12:30     przerwa w zajęciach, zabawy ruchowe, czas na przekąskę; 12:30 – 14:00     zajęcia warsztatowe cz.2. 14:00 – 14:30     przerwa na posiłek 14:30 – 15:30     zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz.2. 15:30 – 16:00     podwieczorek; 16:00 – 16:30     koniec warsztatów  
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - PONIEDZIAŁEK kulinarne_5 Warsztaty kulinarne: spaghetti z warzywnym ragu i ciasteczka owsiane z żurawiną i bakaliami Data: 20 lutego 2017 Prowadząca: Magdalena Żmich Podczas pierwszego dnia kulinarnych ferii wspólnie przygotujemy makaron spaghetti z warzywnym ragu - gęstym sosem na bazie pomidorów, bakłażana oraz papryki. Dzieci nauczą się jak prawidłowo przygotować, obierać i kroić warzywa. Dodatkowo upieczemy owsiane ciasteczka z bakaliami i żurawiną.
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - WTOREK kulinarne_2 Warsztaty kulinarne: puszyste gofry i szyszki z ryżu preparowanego Data: 21 lutego 2017 Prowadząca: Magdalena Żmich Na kolejnych warsztatach z gotowania dzieci samodzielnie przygotują ciasto, z którego następnie wyczarują puszyste gofry! Przybiorą je wedle własnego uznania - owocami, cukrem pudrem lub domową frużeliną. Dzień zakończymy deserem, który każdemu przywodzi na myśl smaki dzieciństwa – szyszki z masą kajmakową i czekoladą.
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - ŚRODA kulinarne_4 Warsztaty kulinarne: wrapy z grillowanym kurczakiem i warzywami + jogurtowe parfait (jogurt, granola, mus owocowy, świeże owoce) Data: 22 lutego 2017 Prowadząca: Magdalena Żmich Podczas środowych warsztatów przyrządzimy pyszne i zdrowe tortille z grillowanym kurczakiem oraz warzywami. Na koniec przygotujemy jogurtowe parfait - warstwowy deser z domową granolą, świeżymi owocami, jogurtem naturalnym oraz musem owocowym.
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - CZWARTEK kulinarne_3 Warsztaty kulinarne: wytrawne muffiny z serem i szynką i owocowe szaszłyki w czekoladą Data: 23 lutego 2017 Prowadząca: Magdalena Żmich W czwartym dniu kulinarnych zmagań upieczemy wytrawne babeczki z serem oraz szynką - dobre o każdej porze dnia, zarówno na gorąco jak i na zimno! Na deser przygotujemy witaminowe szaleństwo na patyku - szaszłyki z bananów, kiwi, truskawek i winogron.
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - PIĄTEK kulinarne_1 "My się gliny nie boimy", czyli warsztaty ceramiczne Termin: 24 lutego 2017 Prowadząca: Magdalena Trocha Ostatni  dzień "Przygód Małych Kucharzy" upłynie nam na wspólnym projektowaniu kubeczków, misek i talerzyków, które będę świadczyć o naszych zainteresowaniach - może będzie to komplet sportowy, bajkowy, z ulubionym zwierzątkiem lub bohaterem? Swoje projekty zrealizujemy lepiąc je z gliny. Poznamy też różnorodne sposoby i techniki tworzenia glinianych naczyń.
 

Prowadzący: Magdalena Żmich

absolwentka ogrodnictwa, która bardziej niż rośliny kocha tylko słodkie wypieki. Pasjonatka czekolady, uwielbiająca miksować, mieszać, piec i dekorować. Chętnie eksperymentuje w kuchni, ponieważ według niej nic nie dzieje się przypadkiem, a każdy deser tworzony z odrobiną miłości jest w stanie osłodzić innym życie

Cena:

520 zł

Ilość miejsc:

15

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE