PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY. KULINARNE FERIE ZIMOWE

13-17.02.2017, 7:30-16:30

Warsztaty przeznaczone dla dzieci od 6 do 13 lat. Czy gotowanie ma sztywne zasady? A co jeżeli to po prostu żywa kulinarna ekspresja, bo przecież jedzenie też jest sztuką. Poczujmy smak standardowych produktów i połączmy je z całkowicie innymi składnikami, tworząc zupełnie odrealnioną kompozycję. Spędźcie pięć dni w gronie smakoszy – przyszłych kreatorów smaku. Warsztaty kulinarne w Krzywym Kominie to seria wasztatów i animacji zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo. Dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. W tym świecie rządzą dzieci, które na tydzień wcielą się w role szefów kuchni. CENA:  1) 520 zł za tydzień (PROMOCJA: Przy zapisie rodzeństwa 80 złotych taniej od łącznej kwoty) 2) 125 zł za cały jeden dzień 3) Możesz zapisać swoje dziecko na pojedynczy warsztaty – 49 zł. Promocje nie łączą się ze sobą! Co obejmuje cena?

  • fantastycznych prowadzących i animatorów
  • warsztaty i kreatywne animacje
  • wodę, soki i ciepłe napoje podczas warsztatów
  • wyżywienie.
RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO 07:30 – 09:00      zbiórka, zabawy integracyjne, śniadanko 09:00 – 10:00      zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz. 1. 10:00 -12:00       zajęcia warsztatowe cz.1. 12:00 – 12:30     przerwa w zajęciach, zabawy ruchowe, czas na przekąskę; 12:30 – 14:00     zajęcia warsztatowe cz.2. 14:00 – 14:30     przerwa na posiłek 14:30 – 15:30     zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz.2. 15:30 – 16:00     podwieczorek; 16:00 – 16:30     koniec warsztatów
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - PONIEDZIAŁEK 5 Warsztaty kulinarne: pyszne pizzerki i aksamitny koktajl truskawkowy Termin: 13 lutego 2017 Prowadząca: Magdalena Żmich Pierwszego dnia kulinarnych przygód wspólnie upieczemy pizzę w formacie mini. Na początek  przygotujemy ciasto drożdżowe, które po wyrośnięciu, przybierzemy wedle własnych upodobań – tego dnia będziemy kroić, trzeć, mieszać i doprawiać! Warsztaty kulinarne zakończymy pysznym koktajlem truskawkowym.
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - WTOREK 1 Warsztaty kulinarne: puszyste racuchy z jabłkami i kremowy budyń czekoladowy z wiśniami Termin: 14 lutego 2017 Prowadząca: Magdalena Żmich Kolejnego dnia warsztatów mali kucharze przygotują słodkie wspomnienie w formie tradycyjnych racuchów z jabłkami, oprószonych cynamonowym cukrem pudrem. Podczas sentymentalnej podróży w smaki dzieciństwa ugotujemy również kremowy domowy budyń czekoladowy z gorącymi wiśniami.
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - ŚRODA 2 "My się gliny nie boimy", czyli warsztaty ceramiczne Termin: 15 lutego 2017 Prowadząca: Magdalena Trocha Trzeci  dzień "Przygód Małych Kucharzy" upłynie nam na wspólnym projektowaniu kubeczków, misek i talerzyków, które będę świadczyć o naszych zainteresowaniach - może będzie to komplet sportowy, bajkowy, z ulubionym zwierzątkiem lub bohaterem? Swoje projekty zrealizujemy lepiąc je z gliny. Poznamy też różnorodne sposoby i techniki tworzenia glinianych naczyń.
PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - CZWARTEK   Kulinarna wycieczka do restauracji Brylantowa Termin: 16 lutego W ostatni dzień "Przygód Małych Kucharzy" wybierzemy się na wycieczkę do wyjątkowej restauracji, Brylantowa, którą prowadzi blogerka kulinarna, Agata Anioł. Wspólnie przekonamy się, że zdrowe jedzenie wcale nie jest takie straszne, jak często nam się wydaje. 😉 Będzie zielono i pysznie, ponieważ przygotujemy szpinakowy makaron oraz zdrowy koktajl. Rodziców zapraszamy na blog Agaty Anioł: http://www.kuchniawformie.pl/ 🙂
    PRZYGODY MAŁYCH KUCHARZY - PIĄTEK Warsztaty kulinarne: słodkie naleśniki z owocami, czekoladą, bitą śmietaną i pieczone jabłka wypełnione bakaliami Termin: 17 lutego Prowadząca: Magdalena Żmich Przedostatni dzień kulinarnych zmagań to coś dla miłośników naleśników! Podczas warsztatów samodzielnie przygotujemy aksamitne ciasto, z którego następnie wyczarujemy cieniutkie naleśnik. Będziemy nadziewać je owocami, bitą śmietaną czy sosem czekoladowym – do wyboru do koloru. Na deser z kolei przygotujemy jabłka pieczone w całości wypełnione po brzegi aromatycznymi bakaliami. Mniam!

Prowadzący: Magdalena Żmich

absolwentka ogrodnictwa, która bardziej niż rośliny kocha tylko słodkie wypieki. Pasjonatka czekolady, uwielbiająca miksować, mieszać, piec i dekorować. Chętnie eksperymentuje w kuchni, ponieważ według niej nic nie dzieje się przypadkiem, a każdy deser tworzony z odrobiną miłości jest w stanie osłodzić innym życie

Cena:

520 zł

Ilość miejsc:

15

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE