Warsztaty kulinarne dla dzieci: spaghetti z warzywnym ragu i ciasteczka owsiane

20.02.2017, 10:00-14:00

Ferie zimowe w mieście nie muszą być nudne! Zapraszamy na warsztaty w Krzywym Kominie! 🙂 Podczas pierwszego dnia kulinarnych ferii wspólnie przygotujemy makaron spaghetti z warzywnym ragu – gęstym sosem na bazie pomidorów, bakłażana oraz papryki. Dzieci nauczą się jak prawidłowo przygotować, obierać i kroić warzywa. Dodatkowo upieczemy owsiane ciasteczka z bakaliami i żurawiną. Na warsztaty zapraszamy dzieci w wieku od 6 do 13 lat. Działamy codziennie. Twoje dziecko może spędzić z nami cały 5 - dniowy cykl, jeden wybrany dzień lub po prostu wziąć udział w wybranym warsztacie. Wszystko zależy od Ciebie! TWOJE DZIECKO SPĘDZA Z NAMI CAŁY DZIEŃ - koszt dnia 125 zł. (PROMOCJA: Przy zapisie rodzeństwa 40 złotych taniej od łącznej kwoty) Promocje nie łączą się ze sobą! Co obejmuje cena?

  • fantastycznych prowadzących i animatorów
  • warsztaty i kreatywne animacje
  • wodę, soki i ciepłe napoje podczas warsztatów
  • wyżywienie.
RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO 07:30 – 09:00      zbiórka, zabawy integracyjne, śniadanko 09:00 – 10:00      zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz. 1. 10:00 -12:00       zajęcia warsztatowe cz.1. 12:00 – 12:30     przerwa w zajęciach, zabawy ruchowe, czas na przekąskę; 12:30 – 14:00     zajęcia warsztatowe cz.2. 14:00 – 14:30     przerwa na posiłek 14:30 – 15:30     zajęcia kreatywne, wyjścia na dwór, zabawy ruchowe, cz.2. 15:30 – 16:00     podwieczorek; 16:00 – 16:30     koniec warsztatów

Prowadzący: Magdalena Żmich

absolwentka ogrodnictwa, która bardziej niż rośliny kocha tylko słodkie wypieki. Pasjonatka czekolady, uwielbiająca miksować, mieszać, piec i dekorować. Chętnie eksperymentuje w kuchni, ponieważ według niej nic nie dzieje się przypadkiem, a każdy deser tworzony z odrobiną miłości jest w stanie osłodzić innym życie

Cena:

49 zł

Miejsce wydarzenia:

CRZ Krzywy Komin

ZAPISY ZAMKNIĘTE