Warsztaty kulinarne z finalistami MasterChef

24.11.2017-12.01.2018

„Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy” - powiedział kiedyś francuski pisarz Jean Anthelme Brillat-Savarin. O prawidłowości tego stwierdzenia możemy przekonać się osobiście już od listopada w CRZ Krzywy Komin. Na warsztatach kulinarnych z finalistami VI edycji programu MasterChef rozsmakujemy się m.in. w kuchni włoskiej i wegańskich słodkościach, a także zaprosimy dzieci z rodziną do wspólnego pieczenia świątecznych przysmaków. Już 24 listopada wraz z Natalią Gmyrek udowodnimy, że weganizm nie jest nudny, a dieta roślinna jest w pełni odpowiednia dla naszego zdrowia i może przynieść nam wiele korzyści i nowych zaskakujących smakowych odkryć! Podczas warsztatów Wegańskie małe co nieco”, przygotujemy m.in. pudding z tapioki z owocami, pieczony tofurnik czekoladowo-pomarańczowy, rafaello z bananami i czekoladowy jagielnik. Jeżeli kulinarnych wegańskich odkryć będzie Wam za mało, to 8 grudnia zapraszamy na „Roślinne słodkie Boże Narodzenia, na którym przygotujemy świąteczny tofurnik, rumowy makowiec RAW bez glutenu, wegański piernik z suszoną śliwką oraz korzenną szarlotkę na ciepło. Z kolejnym finalistą MasterChef, Matteo Brunettim rozsmakujemy się w kuchni włoskiej, która przez wielu uważana jest za najlepszą kuchnię na świecie. 25 listopada odkryjemy najlepsze połączenia włoskich smaków, które wywołają kulinarny zachwyt. Ze składników najwyższej jakości wyczarujemy doskonałe przyrządzony makaron, aromatyczne risotto, a także klasyczne i smakowite tiramisu. Grudzień upłynie nam słodko za sprawą warsztatów „Świąteczny mały cukiernik” z Natalią Gmyrek. Podczas zajęć przygotujemy słodkie ozdoby na choinkę, które opakujemy jak cukierki oraz ciasteczka dla Świętego Mikołaja, bo przecież każde dziecko wie, że to wielki łasuch, co zawsze przysiądzie na mleko i ciasteczka. Do rodzinnego gotowania zaprosimy dzieci z mamą, tatą, dziadkiem lub babcią. Jak zainspirować dziecko do eksperymentowania w kuchni, a do tego dobrze się bawić? Wystarczy zabrać je 12 stycznia na warsztaty „Mama z dzieckiem w kuchni”, na których pokażemy jak odnaleźć dziecięcą radość we wspólnym przygotowaniu posiłków. Zajęcia te przeznaczone są dla dzieci w wieku 4-11 lat i uczestnictwo w nich skutkuje kupą śmiechu i brudnymi ubraniami. Do zobaczenia! Zapisy na poszczególne wydarzenia: 24 listopada g. 18:00-22:00 - WEGAŃSKIE MAŁE CO NIECO 25 listopada g. 14:00-18:00 - KUCHNIA WŁOSKA 4 grudnia g. 17:00-19:00 - ŚWIĄTECZNY MAŁY CUKIERNIK 8 grudnia g. 18:00-20:00 - ROŚLINNE SŁODKIE BOŻE NARODZENIE 12 stycznia g. 16:00-17:30 - MAMA Z DZIECKIEM W KUCHNI

Cena:

49-190 zł

ZAPISZ SIĘ

informacja o zapisach
w treści opisu warsztatów