Tutaj znajdziesz listę naszych najlepszych ofert i promocji:

Może ci się spodobać:

Projekt Menu / 26.05.

tel. +48 71 733 44 30

Projekt Menu / 26.05.

0zł

About this course

Data:

26.05.2025

Godzina:

10:00-13:45

Miejsce:

CRZ Krzywy Komin

  • 10:00-11:30 – Projekt Menu, prowadzący: Michał Czekajło (Schabowy Polski, Restauracja FTT, Wytwórnia Cafe)

Michał Czekajło

Wiceprezes zarządu Fundacji Food Think Tank, z zawodu kucharz z ponad 15 letnim doświadczeniem. Wrocławski restaurator, działacz społeczny, współwłaściciel Fundacji Food Think i Fundacji Ostrzę Ostrze. Obecnie prowadzi Restaurację FTT „kuchnia sadu i ogrodu” przy ulicy Krzyckiej, Cafe Bistro w budynku Uniwersytetu Przyrodniczego, Schabowy Polski przy ulicy Legnickiej oraz Kawiarenkę w Dolnośląskim Centrum Filmowym we Wrocławiu. W swojej kuchni preferuje prostotę, głębię smaków wydobywanych z produktów sezonowych, bazując na owocach, grzybach, sosach i warzywach. Od czasu założenia Fundacji w 2015 roku aktywnie uczestniczył w tworzeniu wszystkich projektów edukacyjnych, głównie kierując całą sekcją kulinarną i logistyczną.

Współpracuje z food lab Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu oraz Pracownią Projektowania Ceramiki Użytkowej Akademii Sztuk Pięknych we Wrocławiu. Działał czynnie przy produkcji filmu

„Korzeń” i „Pierogi historie z farszem”. Przeprowadził wiele projektów społecznych, takich jak: Aktywny senior czy „StreetBus”, zupa dla osób w kryzysie bezdomności.

Doświadczenie zawodowe zdobywał w licznych wrocławskich restauracjach, ale również podczas wymiany zagranicznej w Niemczech, San Sebastian oraz w Stanach Zjednoczonych .

Niegdyś szef kuchni w Browarze Stu Mostów i Conceptu Stu Mostów. Wraz ze Stawami Milickimi wydał książkę „Ryby Słodkowodne”. Stworzył wiele autorskich przepisów. Występował w filmach na kanale YouTube Stawów Milickich. Brał udział w czwartej edycji programu telewizyjnego „Top Chef”.

  • 11:45- 13:45 –  Koncepcja lokalu a menu food i menu bar prowadzący: Mateusz Niedźwiecki (Rusty Rat, Fiore, Proof)

Organizator wydarzenia: Biuro Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego

 

 

Partnerzy wydarzenia: CRZ Krzywy Komin, Fundacja Open Mind, Powiatowy Urząd Pracy we Wrocławiu, Zakład Ubezpieczeń Społecznych we Wrocławiu, Izba Administracji Skarbowej we Wrocławiu, Główny Punkt Informacji Funduszy Europejskich we Wrocławiu, pyszne.pl, HORECA+, Fundacja Food Think Tank

Members

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.

Total number of students in course: 10

  • Jolanta Brzóska Woźniak
  • Bartosz Ławnicki
  • Grzegorz Cichoszewski
  • Helena Michalkińska
  • Anna Rogocz
  • Katarzyna Gajek
  • Ilona Niciejewska-Wójcik
  • Anna Chudziak
  • Dominika Będkowska-Gajda
  • ŁUKASZ WIELAND

User registration

You don't have permission to register

Reset Password