Wymagania sanitarne i bezpieczeństwo żywności / 31.05.
0zł
About this course
- 09:00-11:00 – Jak przygotować lokal GASTRO na odbiór Sanepidu – prowadzący: Ireneusz Solicki CEO HORECA+
- Czy do otwarcia lokalu gastronomicznego potrzeby jest projekt technologiczny?
- Jakie wymagania musi spełniać lokal „pod gastronomię”?
- Jak powinien wyglądać projekt technologiczny?
- Jak przygotować się na odbiór lokalu przez Sanepid?
- 11:00-11:15 – Przerwa na kawę
- 11:15-13:00 – System HACCP W GASTRONOMII – prowadząca: Monika Kaniecka, ekspert HACCP HORECA+
- Czy system HACCP jest obowiązkowy w gastronomii?
- Jak zapewnić wysoką jakość w gastronomii?
- Czy warto kupić gotową dokumentację?
- Jak ułatwić prowadzenie dokumentacji systemu HACCP?
- 13:00-13:10 – Przerwa na kawę
- 13:10-14:00 – Wentylacja w GASTRONOMII – prowadzący: Dominik Fret, ekspert od wentylacji HORECA+
- Jakie są wymagania dotyczące wentylacji w gastronomii?
- Co zawiera projekt wentylacji?
- Ile kosztuje profesjonalny system wentylacyjny w gastronomii?
- Czym jest protokół skuteczności wentylacji?
- 14:00-15:00 – BHP w GASTRONOMII prowadząca: Dominika Skinderowicz, ekspert BHP
- Czy szkolenia BHP są obowiązkowe w gastronomii?
- Jakie wypadki najczęstszej zdarzają się w pracy na kuchni?
- Kto odpowiada za wypadek w pracy – pracodawca czy pracownik?
- 4. Czym jest ocena ryzyka zawodowego?
Organizator wydarzenia: Biuro Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego
Partnerzy wydarzenia: CRZ Krzywy Komin, Fundacja Open Mind, Powiatowy Urząd Pracy we Wrocławiu, Zakład Ubezpieczeń Społecznych we Wrocławiu, Izba Administracji Skarbowej we Wrocławiu, Główny Punkt Informacji Funduszy Europejskich we Wrocławiu, pyszne.pl, HORECA+, Fundacja Food Think Tank
Members
Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.