Szkolenie na życzenie: Wizyta studyjna na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu / 09.06.
0zł
About this course
Zaprezentujemy nowoczesne wyposażenie gastronomii m in. piece konwekcyjno-parowe – profesjonalne urządzenia do gotowania, smażenia, pieczenia i wędzenia, drobny sprzęt kuchenny, profesjonalne roboty wieloczynnościowe, bliksery, cyrkulatory chłodziarki szokowe, zmywarki i wiele innych. Pokażemy jak działają i wyjaśnimy, czym różnią się od urządzeń AGD, których każdy z nas używa na co dzień. Urządzenia będzie można obejrzeć i wypróbować.
Odpowiemy na pytanie, dlaczego warto używać profesjonalnego sprzętu i czy warto w niego zainwestować ? A wszystko to w doskonale wyposażonej nowoczesnej pracowni technologii gastronomii symulującej prawdziwą profesjonalną kuchnię w Centrum Biotechnologii i Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z udziałem ekspertów w dziedzinie technologii gastronomii.
Prowadząca: Danuta Figurska-Ciura
Technolog żywności, naukowiec i pedagog, profesor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wykładowca w Katedrze Żywienia Człowieka UPWr. Naukowo zajmuje się zagadnieniami związanymi z technologią gastronomii, projektowaniem i zarządzaniem w gastronomii, prawem żywnościowym i żywieniem człowieka. Współautorka programu studiów dualnych Technologia i organizacja gastronomii na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr.
Organizator wydarzenia: Biuro Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego
Partnerzy wydarzenia: CRZ Krzywy Komin, Fundacja Open Mind, Powiatowy Urząd Pracy we Wrocławiu, Zakład Ubezpieczeń Społecznych we Wrocławiu, Izba Administracji Skarbowej we Wrocławiu, Główny Punkt Informacji Funduszy Europejskich we Wrocławiu, pyszne.pl, HORECA+, Fundacja Food Think Tank, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Members
Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.