Restauracja od kuchni. Wizyta studyjna oraz warsztaty / 25.03.
0złZapisy zamknięte
Szczegóły dotyczące kursu
Restauracja od kuchni. Wizyta studyjna oraz warsztaty
09:00-12:00 I WIZYTA STUDYJNA w Pracowni Technologii Gastronomii UP Wrocław
Zapoznanie się z elementami wyposażenia zakładów gastronomicznych, ich rolą i funkcjonalnością oraz WARSZTATY – prezentacja różnych metod obróbki kulinarnej, przygotowanie i degustacja dań.
Prowadzący:
dr inż. Maciej Bienkiewicz, Uniwersytet Przyrodniczy
dr inż. Danuta Figurska-Ciura
Technolog żywności, naukowiec i pedagog, profesor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wykładowca w Katedrze Żywienia Człowieka UPWr. Naukowo zajmuje się zagadnieniami związanymi z technologią gastronomii, projektowaniem i zarządzaniem w gastronomii, prawem żywnościowym i żywieniem człowieka. Współautorka programu studiów dualnych Technologia i organizacja gastronomii na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr.
Organizator wydarzenia:
Biorący udział
Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.