Start Akademii Gastro / 22.03.
0zł
Szczegóły dotyczące kursu
Start Akademii Gastro
10:00-10:05 | Powitanie gości – Małgorzata Golak, Dyrektor Biura Rozwoju Gospodarczego UM
10:05-10:10 | Wprowadzenie do idei Akademii, prezentacja cyklu – Ewa Dziekańska-Budniak, BRG
10:10-11:45 | Własna restauracja we Wrocławiu – od marzenia do wyzwania (dyskusja panelowa)
- Co jest ważne przy otwieraniu własnego lokalu, jak zacząć, kroki milowe, ważne doświadczenia (pozytywne i negatywne) – na podstawie historii własnego biznesu.
- Gastronomia w pandemii i w kryzysie – rozwój, dywersyfikacja czy regres biznesu? Jak być elastycznym w gastronomii
Goście:
Piotr Staszczyński (Passibus), Andrzej Frymar (Bratwursty, Shrimp House) Izabella Płóciennik (Aksameet), Michał Kościukiewicz (ElGordito), Roman Kaszczuk (Meatologia), Patricio Ivankovic (Pampa)*, Kartikey Johri (Masala)*, Piotr Nowak (Locals Only)*, Zbigniew Koźlik (Golden Records)*
Moderator: Ewa Dziekańska-Budniak, BRG
Własny lokal gastro – od czego zacząć?
12:00-14:00 I SZKOLENIE: Otwieramy restaurację – od pomysłu do realizacji
Program:
- Określenie swoich obowiązków
- Lokalizacja lokalu – kryteria wyboru
- Pomysł na restaurację i jej oferta
- Ludzie, którzy tworzą miejsce
- Kanały sprzedaży – stacjonarnie / na wynos / donos
- Określenie grupy docelowej
- Planowanie możliwości lokalu
- Cel i misja lokalu
Prowadzący: Grzegorz Oczowiński
Menager z 18-letnim stażem w gastronomii. Swoje pierwsze kroki w branży stawiał, pracując dorywczo w czasie studiów, jednocześnie rozwijając pasję do kultury koktajlowej w Polsce. W latach 2011-2012 prowadził cykl szkoleń „Gastronomia gotowa na Euro 2012”. W ostatnich latach związany z Whiskey In The Jar we Wrocławiu, gdzie jako menager prowadził lokal w sercu wrocławskiego rynku. Prywatnie pasjonat dobrej kuchni i nowych trendów w gastronomii.
Organizator wydarzenia:
Biorący udział
Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.